Doel

Het doel van onze vereniging is het verleden van onze gemeente in alle facetten, zoals: volkskunde, familiekunde, genealogie, heraldiek, toponymie, geschiedenis en aanverwante wetenschappen, te bestuderen en aan een breed publiek kenbaar te maken, hoofdzakelijk via publicaties, voordrachten en tentoonstellingen.

Tevens houdt de vereniging zich bezig met het verzamelen en ordenen van alle documenten, fotomateriaal, voorwerpen, tijdschriften, krantenknipsels en boeken uit de eigen regio.

Eveneens hebben wij aandacht voor en streven naar het behoud en de bescherming van waardevol lokaal erfgoed in de ruimste zin. Ook willen wij de interesse voor de geschiedenis van Hamme stimuleren en propageren naar alle inwoners van groot-Hamme.


Lid worden?

.

Wanneer je lid wordt van onze vereniging ontvang je het jaarboek gratis!

.

Tevens word je uitgenodigd op al onze andere activiteiten (quiztornooi, voordrachten en lezingen, tentoonstellingen, uitstappen, enz.) Verder houden wij je ook op de hoogte van onze agenda via onze nieuwsbrief.

Lid worden kan al vanaf 10 euro per jaar, steunende leden 15 euro en beschermde leden vanaf 25 euro door overschrijving op onze rekening 443-2613081-07.


Dankzij jouw lidgeld kunnen wij deze publicaties verder blijven uitgeven!